Tredje gången gillt för Bergström mot Ekholm

På det tredje försöket i en SM-final i damsingel lyckades Linda Bergström från Ängby SK vinna över Matilda Ekholm från Boo KFUM. I finalerna 2017 och 2018 var det alltså Ekholm som tog hem guldet men denna gång var det Bergström som var den starkaste av de två toppseedade. Matilda tog direkt kommandot även i denna match och drog ifrån till 2-0 men Linda gav inte upp. Efter en lyckosam time-out vände hon på matchen och vann efter en tuff och välspelad match med 4-3.

Då Linda Bergström redan var uttagen till VM innebar guldet ingen VM-biljett utan det blir nu upp till sportchef och förbundskapten att ta ut resterande två damer.

Det är, åtminstone tillfälligt, tronskifte inom dampingisen. Det sedan Ängbys Linda Bergström besegrat de senaste årets suverän Matilda Ekholm med 4-2 i finalen. Det är Lindas första seger någonsin mot Matilda, och den kunde ju inte ha kommit mer lägligt.

Slået op af Eskilstuna Bordtennisklubb / Eskilstuna Pingis i Søndag den 3. marts 2019
Linda Bergström efter att ha besegrat Matilda Ekholm i SM-finalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *